Tanker om julen til deg kjære leser av bloggen min. Det er lille juleaften og jeg sitter på kjøkkenet tidlig på morgenen, drikker kaffe og tenker på julen som kommer nå. Tankene mine går til dem som er alene i jula. Som ikke har noen å feire julen med, og som kanskje er ensomme og skulle gitt alt for å være sammen med noen i julen. Tankene mine går også til dem som har mistet sine kjære og som denne jula vil føle på savn og lengsel. Jeg har vært der selv og vet hva det er. Kanskje står det en tom stol hos deg i jula. En stol hvor en av dine kjære skulle sittet, men som blir tom denne julen. Kanskje savnet etter denne personen blir ekstra sterkt for deg nå i disse juletider. Kanskje gråter du en del og tenker på det som en gang var.

Julen bringer med seg følelser. Sterke følelser. Og alt blir liksom forsterket i juletiden. Har du triste tanker, forsterkes disse. Har du glade tanker forsterkes disse. Egentlig er det ikke noe rart at det blir sånn. Fordi vi mennesker er sosiale skapninger, som ikke er laget for å gå igjennom livet alene. Maria Mena som synger » I will go home for Christmas. I will go home this year «. Som synger om såre følelser og om gjenforening. Kanskje sitter du med mange tanker om håp for det nye året som kommer. Håp om en bedre hverdag. Håp om å fylle et tomrom. Håp om å finne en livsledsager. Håp om at neste jul skal bringe mer glede inn i livet ditt. Håp om at alle triste tanker skal fare av sted. Kanskje er du nettopp blitt skilt og du må feire julen for første gang uten barna dine, fordi de skal feire jul hos din forhenværende partner. Og savnet etter dem blir forsterket nå i julen. Og det vil føles rart, uvirkelig og tomt uten dem. Kanskje har du opplevd tunge stunder, sykdom og mye motgang i året som har gått, og det liksom ingen ende vil ta. Kanskje gruer du deg for hva det nye året skal bringe deg, og er redd for at det skal bli enda ett år med mye savn, motgang og byrder. Kanskje er du redd for å ikke ha en jobb å gå til i det nye året.

Gi deg selv kjærlighet. Kjærligheten til deg selv trenger å vannes og vedlikeholdes. Ikke sorgen og savnet. Med tid og stunder så vil savnet og sorgen blekes, og ikke ta så stor plass i livet ditt. Det er trist at så mange mennesker velger å være i et ekteskap som ikke fungerer og ikke er fullt av kjærlighet. Eller mennesker som lever i offer rollen, og ikke gir seg selv anledning til å ta ansvar for sitt eget liv, og skape det livet de ønsker.

Du har enda en mulighet til å reflektere over hva neste år skal bringe deg. Tro på deg selv. Gi deg selv kjærlighet. Ønsker du en forandring, så gå inn i deg selv, og endre det som ikke fungerer i ditt indre. Styr unna tanker som saboterer deg. Og begynn å legg merke til hva som hindrer deg og hva det gjør med deg. Bestemme deg for å skape gode forandringer, da beveger du deg fremover. Et kanskje, eller jeg er ikke sikker, eller jeg skal tenke på det, eller jeg klarer ikke å bestemme meg, eller jeg har så mye triste tanker, eller kanskje senere, skaper ingen endring til det bedre. Det holder oss fastlåste i gamle tankemønstre.  Har du kjærlighet til deg selv, har du kjærlighet til andre. Så skap deg gode tanker om julen. Og året som kommer.

Jeg ønsker deg av hele mitt hjerte en nydelig jul.

Hege

 

E-bok om suksessfull kommunikasjon

FÅ 2 KAPITLER GRATIS FRA E-BOKEN MIN!

  

SMARTE STRATEGISKE STEG TIL SUKSESSFULL KOMMUNIKASJON

 

Til støtte og inspirasjon i endringsprosesser, lederutvikling, som ansatt, og til motivering, innsikt og personlig utvikling av deg selv

 

 

Du er registrert! Sjekk mailboksen din!